حمل و نقل

مدیر بندر لنگه و بنادر غرب استان هرمزگان

افزایش ظرفیت بندرجدید لنگه به ۹۰ میلیون تن در سال

مدیر بندر لنگه و بنادر غرب استان هرمزگان گفت: با توسعه بندر جدید لنگه ظرفیت این بندر تا سال ۱۴۱۴ به بیش از ۹۰ میلیون تن افزایش می یابد.

به گزارش پایگاه خبری حمل ونقل ایران مهندس مرتضی سالاری روز چهارشنبه درجمع خبرنگاران دربندرشهید رجایی افزود: هم اکنون آبخور بندر لنگه ۵.۵ متر است اما در بندر جدید لنگه عمق آبخور شناورها به حدود ۱۳ متر افزایش خواهد یافت.

مدیر بندر لنگه و بنادر غرب استان هرمزگان اظهارداشت: در مجموع در ۳ فاز کوتاه، میان و بلند مدت ۱۵۰۰ هکتار اراضی جدید به وسعت اراضی بندر لنگه جدید اضافه خواهد شد.

سالاری یادآورشد: آمارها حاکی است که سال گذشته بیش از ۳۰ هزار فروند شناور در بنادر غرب استان هرمزگان تردد کردند.

مدیر بندر لنگه و بنادر غرب استان هرمزگان بیان کرد: هم اکنون بیش از ۳هزار دریانورد در این منطقه مشغول کار هستند .

سالاری با بیان اینکه بنادر غرب استان رتبه نخست ترانزیت خودرو را در کشور در اختیار دارد، گفت: سال گذشته بیش از ۱۶۰ هزار دستگاه خودرو از این بنادر به کشور عراق و کشورهای آسیای میانه ترانزیت شده است.

مدیر بنادر غرب استان افزود: بندرجدید لنگه با عمق آب ۱۲ متر و در پسکرانه ای به وسعت ۷۰۰ هکتار قادر به پذیرش کشتی های اقیانوس پیما با ظرفیت بارگیری ۵۰ هزار تن خواهد بود که نقش اساسی در توسعه دریامحور و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان بندرلنگه و غرب استان هرمزگان دارد.

سالاری خاطرنشان کرد: با انجام کامل این طرح، فرصتی برای بهره‌وری اقتصادی سواحل، ایجاد اشتغال پایدار در غرب هرمزگان، افزایش تقاضای حمل و دریایی از بندرلنگه و همچنین افزایش زمینه رقابت‌پذیری بنادر و دریانوردی بندرلنگه و غرب استان فراهم خواهد شد.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان اظهار کرد: در هشت‌ماهه امسال بنادر غرب استان توانست با کابوتاژ یک میلیون و ۳۲۷ هزار و ۱۲۸ تن فرآورده‌های غیرنفتی و کابوتاژ یک میلیون و ۵۷۹ هزار و ۹۴۹ تن فرآورده‌های نفتی روزهای پررونقی را در این بخش از عملیات تجربه کند.

سالاری، از افزایش ۳۱ درصدی ترانزیت نفتی و غیرنفتی خبر داد و گفت: در دوره زمانی یادشده، حجم ترانزیت کالاهای نفتی و غیرنفتی که بیشتر آن محموله خودرو بودهف به ۲۹۹ هزار و ۹۹۹ تن رسید که نشانگر افزایش ۳۱ درصدی است.

سالاری افزود: در این بازه زمانی ترانزیت بیش از ۱۳۲ هزار و ۳۶۳ خودرو با افزایش ۲۶ درصدی از طریق بندرلنگه به کشورهای آسیای میانه و عراق انجام گرفت.
*بهره‌برداری از بندر سیریک، بزودی
در این نشست همچنین محمد احمد‌زاده، معاون بندری و دریایی بنادر شرق هرمزگان از بهره‌برداری بندر چندمنظوره سیریک با برخورداری از ۵۱ هکتار پسکرانه و حوضچه به مساحت ۳۵ هکتار، همزمان با سفر رئیس جمهور به هرمزگان خبر داد.
وی ادامه داد: این بندر به دلیل موقعیت قرارگیری و نزدیکی به کشور عمان، سهم بالایی در رونق دریانوردی، فراهم شدن بسترهای اقتصادی از جمله توسعه ترانزیت و صادرات و واردات کالا افزایش راندمان اقتصادی و افزایش تعاملات اقتصادی و رونق بخشی به معیشت مردم بومی دارد.
احمدزاده در تشریح عملکرد هشت ماهه بخش مسافری بنادر شرق استان افزود: در این بازه زمانی بیش‌ترین میزان رفت و آمد مربوط به مسیر دریایی بندر شهید حقانی به جزیره قشم و هرمز به میزان یک میلیون ۷۶۷ هزار و ۵۸۲ نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش به ثبت رسید.
وی با اشاره به افزایش ۴۷ درصدی تردد گردشگران خارجی به جزایر قشم و هرمز نیز گفت: در این مدت ۲۲ هزار و ۳۳۷ نفر در مسیر دریایی جزایر قشم و هرمز جابه‌جا شدند.

احمدزاده میزان جابه‌جایی مسافر در مسیر بین‌المللی بندر شهید باهنر به بندر شارجه را ۱۲ هزار و ۶۹۰ مسافر اعلام کرد که در این مسیر نیز افزایش هشت درصدی به ثبت رسید.
معاون بندری و دریایی بنادر شرق هرمزگان توسعه گردشگری را لازمه پیشرفت اقتصاد دریامحور دانست و افزود: استفاده از ظرفیت‌های موجود و نیز ارتقا این جایگاه شاخصه مهمی برای جذب گردشگران خارجی، ارزآوری و توسعه اقتصادی کشور خواهد بود.

ایرج منصوری

صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری حمل و نقل و صنعت و معدن ایران / مدیرکل، سردبیر، دبیر، و خبرنگار اقتصادی ایرنا، رئيس دفتر اسبق خبرگزاری ایرنا در جمهوری آذربایجان (باکو) و منطقه آزاد کیش، کارشناس رسمی دادگستری

مطـالب مرتبـط

Back to top button