حمل و نقل

توسعه اقتصاد دریا محور نیازمند سخت افزارها و نرم افزارها در حوزه دریایی است

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۱۸۵۰ کیلومتر نوار ساحلی در جنوب از چابهار تا بوشهر از طریق جاده‌ای به یکدیگر وصل می‌شود، گفت: در حال حاضر ۱۳۰۰ کیلومتر آن تکمیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری حمل ونقل ایران مهرداد بذرپاش، در همایش توسعه دریا محور و گرامی داشت روز ملی حمل ونقل دریایی و بندری اظهارداشت: با تلاش همه عوامل و دست اندرکار ترانزیت جاده‌ای ما در این ۸ ماه ۳۳ درصد رشد کرده است.
وی افزود: ۲۷ شهر جدید تعریف کرده‌ایم، مکان‌یابی آن در شورای عالی معماری و شهرسازی انجام‌ شد و این در تاریخ شهرسازی ایران بی‌سابقه است.
وی ادامه داد: ۱۸۵۰ کیلومتر نوار ساحلی جنوب از چابهار تا بوشهر از طریق جاده‌ای به یکدیگر وصل می‌شود که ۱۳۰۰ کیلومتر آن تکمیل شده است.
بذرپاش گفت: با اتصال ریلی رشت-کاسپین، بندر شهید رجایی به بندر کاسپین متصل می‌شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: توسعه نرم‌افزارها کارهای بزرگی انجام داده‌ایم رهبر انقلاب سیاست‌های اقتصاد دریامحور را ابلاغ کرده‌اند از همان ابتدا در وزارت راه کمیته ای در این باره تشکیل دادیم‌.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در حوزه ساخت شناورهای دریایی ۵۰ شناور عقد قرارداد و عملیات ساخت آن آغاز شده است.
بذرپاش اظهار داشت: در حوزه اقتصاد دریا توسعه زیرساخت‌ها و نرم‌افزارها و تشکیل شرکت‌های بزرگ حمل و نقل بین‌المللی خطوط تلاش ما در وزارت راه است.
وی گفت: برای هر شهر طرح جامع در حال تهیه است، مثلا مشخص می‌شود کدام شهر به فرودگاه و اسکله بندری نیاز است و میزان ساخت مسکن، هر کدام به شورای برنامه‌ریزی استان ارجاع می‌‌شود.

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این مراسم از انعقاد ۵۵ هزار میلیارد تفاهم نامه و قرارداد برای توسعه اقتصاد دریا و سرمایه گذاری بندری در ایران طی برگزاری همایش توسعه دریامحور و روز ملی حمل و نقل دریایی و بندری خبر داد.

وی اظهار داشت: در منطقه ای قرار داریم که بنادر بزرگ با انبوه کالا و  شرکت های بزرگ کشتیرانی در آن تردد دارند و باید از این ظرفیت ها با ایجاد رقابت به خوبی استفاده شود.

وی با اشاره به فضای رقابتی در منطقه و دسترسی ایران به آب های آزاد گفت: با وجود قرار داشتن در کریدور های شمال-جنوب و شرق به غرب، اگر اقتصاد ریلی و جاده ای کشور به دریا منتهی نشود. کارما به نتیجه مطلوب نمی رسد.

بذرپاش با اشاره به تعریف کلان پروژه ایران راه گفت:  ذیل آن پروژه های سخت افزاری و نرم افزاری برای رفع گره های ترافیکی تعریف شده است. هم اکنون  گمرک سبز و ترانزیت یکسره در دستور کار ماست و در مذاکرات با کشورهای دیگر، در مورد رفع موانع و اختلال ها صحبت می کنیم که نشان می دهد در زیرساخت ها این مسایل دیده شده است.

وزیر راه و شهرسازی یاد آور شد: در حوزه اقتصاد دریا پس از ابلاغ رهبری کمیته ویژه ای تشکیل دادیم و با هماهنگی کمیسیون عمران مجلس کار را جلو بردیم. به طوری که همایش امروز به نوعی فراخوان برای حضور بخش خصوصی محسوب می شود که منجر به امضای ۵۵ هزار میلیارد تومان تفاهم نامه و قرارداد برای توسعه اقتصاد دریا و سرمایه گذاری بندری در ایران شد.  وی افزود: در همین راستا قرارداد ساخت ۵۰ شناور منعقد و کار آن آغاز شده است.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: به دنبال ایجاد شرکت های بزرگ حمل و نقل و کشتیرانی هستیم تا بتوانیم جا به جایی بار و کالا در منطقه را انجام دهیم. در همین راستا در جلسات مختلف به دنبال این هستم که نهادهای بزرگ کشور را مجاب کنیم تا با ایجاد کنسرسیوم  به شرکت های بزرگ حمل و نقل بین المللی تبدیل شوند.

بذرپاش خاطرنشان کرد: بار اساسی در حوزه اقتصاد دریا بر دوش سازمان بنادر و دریانوردی است و ما همواره از عملکردهای این سازمان پشتیبانی می کنیم.

ایرج منصوری

صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری حمل و نقل و صنعت و معدن ایران / مدیرکل، سردبیر، دبیر، و خبرنگار اقتصادی ایرنا، رئيس دفتر اسبق خبرگزاری ایرنا در جمهوری آذربایجان (باکو) و منطقه آزاد کیش، کارشناس رسمی دادگستری

مطـالب مرتبـط

Back to top button