با حضور وزیر راه وشهرسازی؛
۲۷ پروژه بندری و دریایی افتتاح و عملیات اجرایی ۲۳ پروژه آغاز شد
با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ۲۷ پروژه بندری و دریایی در بنادر شمال و جنوب کشور به ارزش روز ۱۵ هزار میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
به گزارش پایگاه خبری حمل ونقل ایران، همزمان با افتتاح این پروژههای دریایی و بندری، عملیات اجرایی ۲۳ پروژه زیرساختی در بنادر شمال و جنوب کشور آغاز شد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در آیین افتتاح ۲۷ پروژه دریایی و بندری و آغاز عملیات اجرایی ۲۳ پروژه مهم زیرساختی در بنادر کشور گفت: امروز شاهد بهرهبرداری از ۲۷ پروژه دریایی و بندری در استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، مازندران و گیلان بودیم.
علی اکبر صفایی افزود: ارزش روز این سرمایهگذاریها که امرور افتتاح شد بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال است و ارزش سرمایه گذاری ۲۳ پروژه دیگر در زیرساخت های بنادر کشور بیش از ۵۷ هزار میلیارد تومان است.
معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: با راهاندازی این پروژههای دریایی و بندری در استانهای ساحلی یاد شده شاهد تحولات بزرگی در حوزه دریایی و بندری کشور خواهیم بود.
صفایی گفت: امروزه کالاهای اساسی در بنادر کشور به صورت مکانیزه به داخل سیلو منتقل میشود و بارگیری به کامیون هم از زیر سیلو صورت میگیرد و تمامی سرمایهگذاری در این راستا توسط بخش خصوصی و مردم انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بندر سیریک بیش از ۲۰۰ هزار تن فعالیت بندری دارد و امروز به بهرهبرداری رسید، اظهار داشت: قرار بود این اتفاق با حضور رییس جمهور فقید رخ دهد و باید بدانیم که تاثیرات اقتصادی و اشتغال بسیار چشمگیری خواهد داشت؛ این بندر چند ماه قبل فعالیت خود را آغاز کرده و امروز به صورت رسمی افتتاح میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بندر چمخاله به عنوان یک بندر گردشگری کاملا ساخته شده و آماده خدمت رسانی به مردم است و بخش خصوصی میتواند سرمایهگذاری عظیم انجام دهد و تمامی زیربناهای آن توسط سازمان بنادر و دریانوردی مدنظر قرار گرفته است، همچنین بندر بوموسی نیز در حوزه مسافری و گردشگری دریایی فعالیت میکند و حتی قرار است فعالیتهای تجاری داشته باشد.
صفایی با اشاره به اینکه ۴ فروند شناور ساخت داخل به بهرهبرداری رسید که اکثر قطعات آن بومی و طراحی و ساخت آن داخل کشور انجام شده است، گفت: همه موج شکنهای بندر کنگان نیز ساخته شده و به عنوان یک بندر کامل تحویل مردم میشود و سایر پروژهها در بخشهای مختلف اعم از نگهداری، تعمیرات و…خواهد بود.
وی با بیان اینکه معمولا در ماههای ابتدایی سال تجارت خارجی کاهشی است، عنوان کرد: در سال جاری با تلاشهای دولت سیزدهم در شرایطی که میزان ترانزیت سال گذشته بیش از ۴۵ درصد رشد داشته است، اما طی مدت اخیر از سال جاری، شاهد ترانزیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده که رشد ۴۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است در ادامه سال بازهم افزایش را تجربه میکند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: میزان واردات کالاهای اساسی طی مدت اخیر از سال جاری معادل ۴.۲ میلیون تن کالا است که شاهد رشد ۲۰ درصدی هستیم و هیچگونه نگرانی در حوزه کالاهای اساسی نخواهیم داشت.
صفایی با اشاره به اینکه میزان پروژههای دریایی عمدتا نیازمند مطالعات ویژه، مدت ساخت طولانی و هزینهبر است، گفت: فعالیتهای ما بدون توقف پیش میرود و باید برخی فعالیتها را کلید بزنیم که حتما باید توسط سایر دولتها ادامه یابد؛ امروز که ۵۷ همت پروژه را شروع عملیات اجرایی خواهیم داشت در زمینه ایجاد زیربناها برای برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی ضروری است.
وی افزود: اراضی در بندر شهیدرجایی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی به اتمام رسیده و همچنان متقاضی برای فعالیت وجود دارد، همچنین امروز ۱۵۰ هکتار از اراضی شهید رجایی از دو ماه قبل کار را آغاز کردیم و پل دسترسی به اراضی مدنظر قرار میگیرد و زیربناهای آن از ۲ ماه قبل کار را شروع کردهایم و زیربناها را آماده میکنیم و پل دسترسی که بندر شهیدرجایی به اراضی جدید وصل کند و زیربناها مانند برق، آب و راههای دسترسی را ایجاد میکنیم تا شاهد سرمایهگذاری بخش خصوصی باشیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه بخش عمده شروع عملیات اجرایی برای ساخت بسیاری از تجهیزات دریایی مدنظر قرار گرفته و ۱۰۵ دستگاه تجهیزات دریایی خاص بنادر توسط بخش خصوصی و سازمان از ابتدای دولت تا کنون در اختیار مردم قرار گرفته است.
صفایی با اشاره به اینکه ۶۳ فروند شناور در دست ساخت داریم که از ۲۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند و ماه آینده ۴ فروند شناور به چرخه اضافه میشود، اظهار داشت: علاوه بر این ۱۲۵ فروند شناور در دست تامین داریم و این به معنای جهاد نوسازی تجهیزات دریایی و بندری در کشور است و در دولت سیزدهم اقدامات عظیمی صورت گرفته و شاهد نوسازی ناوگان دریایی هستیم که سن برخی از ناوگان به ۴۰ سال رسیده بود.
وی افزود: کل پروژههای در دست اقدام در حوزه دریایی با اعتباری معادل ۱۴۸ هزار میلیارد تومان است که بخش عمده آنها توسط بخش خصوصی انجام میشود و تعداد آن ۴۰۵ پروژه است؛ از اعتماد بخش خصوصی به دولت تشکر میکنیم که منابع خود را به حوزه دریایی و بندری سوق داد و خوشبختانه منافع خوبی برای سرمایهگذاران دارد و با اشتغالزایی خوبی برای مردم همراه است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به حمایتهای رییس جمهور شهید، هیات دولت و وزیر راه و شهرسازی در حوزه دریایی و بندری، عنوان کرد: این حمایتها طی سالیان متمادی که بنده مشغول فعالیت هستم بینظیر بوده است و منجر به شکلگیری پروژههای زیربنایی و روبنایی در حوزه دریایی و بندری ب عنوان زیرگروه سیاستهای کلی توسعه دریامحور که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند، شده است و اثرات اقتصادی زیادی به همراه داشته و در آینده نیز اثرات خود را در اقتصاد و اشتغال به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان نیز در این مراسم از بهرهبرداری از پروژههایی دریایی و بندری در این استان به ارزش ۲۷۰۰ میلیارد تومان خبرداد.
حسین عباس نژاد افزود: بهره برداری از بندر بوموسی، بندر سیریک، آغاز خدمات دریایی در مجتمع بندری مکران در کوه مبارک، احداث ساختمان ICT با ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری، ساخت ۵ اسکله شناور و مرکز خدمات دریایی و بندرشهید رجایی از مهم ترین پروژه های دریایی و بندری استان هرمزگان است که امروز به بهره برداری رسید.