آغاز خارجسازی مغروقهها ولایروبی مسیرهای آبی هرمزگان
عباس نژاد – مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اقدامات صورت گرفته در خصوص خارجسازی مغروقهها با شناسایی و اولویتبندی و لایروبی مسیرها و انجام مطالعات هیدورگرافی را گامی مهم در تامین و ارتقا دریانوردی در این استان برشمرد.
به گزارش پایگاه خبری حمل ونقل ایران از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، حسین عباسنژاد با تشریح الزامات ایمنی دریانوردی در پهنه آبی این استان اظهارکرد: مهمترین و حساسترین موضوع در حوزه تامین ایمنی دریانوردی در مسیرهای دریایی انجام به موقع عملیاتهای لایروبی در مسیرهای دریایی پس از پایش و اولویتبندی و مطالعات لازم است.
وی ادامه داد: ادارهکل بنادر هرمزگان به منظور ارتقا ایمنی دریانوردی اقدام به خارجسازی هفت فروند مغروقه از آبهای استان کرده که پس از شناسایی و اولویتبندی مکان مغروقهها و ارزیابی ریسک آنها، با هزینهای بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال این مهم آغاز و تا کنون پنج فروند آن از مناطق پرخطر خارج شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: هیدروگرافی دورهای مناطق دریایی بنادر مسافری شهید ذاکری قشم، بندر مسافری شهید حقانی، بندر هرمز، شیب دراز، کندالو، جاسک، سیریک، شهید باهنر، خلیج فارس، نخل ناخدا، لارک، لنگه و بندر شهید رجایی به طور مداوم انجام می’گیرد.
عباسنژاد افزود: این ادارهکل همچنین در راستای اهتمام در ایجاد بستری امن برای دریانوردان و کشتیهای درحال تردد به صورت دورهای پس از ارزیابی، پایش و مطالعات جانبی، اقدام به هیدروگرافی در مسیرهای حساس دریایی استان کرده است.
وی بیان کرد: مسافت دریایی یادشده با عملیات هیدروگرافی بالغ بر ۱۵ هزار کیلومتر به ارزش ۱۶۵ میلیارد ریال به صورت سالانه این مهم را انجام و نتایج در راستای تدقیق نقشههای دریایی کاغذی و الکترونیکی بسیار بااهمیت تلقی میشود.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در بخش دیگری به تاسیس بندر جدید خمیر در منطقه راهبردی خورخوران اشاره کرد و گفت: با توجه به تعدد حوادث و سوانح دریایی مانند به گل نشستن شناورها در این منطقه، الزامات ایمنی با حساسیت بیشتری دنبال شده است.
وی انجام عملیات هیدروگرافی مسیر بین بندر خمیر و باسعیدو در قشم را با هزینهای بالغ بر ۴۰ میلیارد را اقدامی مهم از بعد کاهش سوانح دانست و افزود: پس از احداث، لایروبی و بویهگذاری کانال دسترسی به بندر خمیر، این ادارهکل عملیات هیدروگرافی و تعیین مسیرهای دریایی جدید با مبدا بندر خمیر را در دستور کار قرار داد.
عباسنژاد همچنین از لایروبی بنادر جنوب شرق کشور شامل بنادر شهید باهنر، شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار با حجم تقریبی ۳۵۰ هزار متر مکعب نام برد و افزود: لایروبی بندر شیو در غرب استان هرمزگان با هزینهای بالغ بر ۲۷۶ میلیارد ریال و با حجم تقریبی ۸۰ هزار متر مکعب از دیگر اقدامات انجام شده با هدف تامین عمق مناسب انجام گرفته است.
وی، لایروبی بندر قدیم خمیر و ایجاد حوضچه آرامش در آن بندر با هزینهای بالغ بر ۶۹ میلیارد ریال و حجم تقریبی ۲۸ هزار و ۸۰۰ متر مکعب و لایروبی بندر شهید رجایی با هزینهای بالغ بر ۲۷۶ میلیارد ریال و با حجم تقریبی ۲ میلیون متر مکعب را بخش دیگری از مهمترین اقدامات در راستای دستیابی به عمق مورد نیاز عنوان کرد.