شهرسازی و عمران

امکان ساخت راه‌آهن تهران – لاریجان – آمل با سرمایه‌گذاران خارجی

سرپرست شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل ونقل کشور گفت: با توجه به ظرفیت‌های تخصصی و فنی در ایران، امکان بهره‌مندی از تجارب و دانش شرکت‌های راهسازی و مهندسین مشاور ایرانی در ساخت راه‌آهن تهران – لاریجان – آمل با سرمایه‌گذاران خارجی وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری حمل ونقل ایران از شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، صبح امروز سه‌شنبه ۲۹ آبان، جلسه مشارکت سرمایه گذاری در احداث راه آهن تهران-لاریجان-آمل با حضور هوشنگ بازوند سرپرست شرکت ساخت وتوسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، استاندار مازندران و مدیران شرکت ساخت و توسعه با نمایندگان شرکت “”CREC چین برگزار شد.

بازوند با اشاره به دانش و تخصص مهندسان ایرانی در ساخت محورهای ریلی اظهار کرد: در حال حاضر توسعه شبکه ریلی ایران با هدف تکمیل کریدورهای ریلی، اتصال به مبادی ورودی و خروجی بار و ترانزیت بین‌المللی از اولویت‌ بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون طول شبکه ریلی کشور ۱۰ هزار کیلومتر، طول پروژه‌های در دست ساخت ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر و طول محورهای مطالعاتی ۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر است.

سرپرست شرکت ساخت و توسعه با اشاره به حضور ۱۵۰۰ شرکت پیمانکاری و ۱۲۰۰ شرکت مهندسین مشاور در شرکت ساخت تاکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های تخصصی و فنی در ایران، امکان بهره‌مندی از تجارب و دانش شرکت‌های راهسازی و مهندسین مشاور ایرانی در ساخت راه‌آهن تهران-لاریجان-آمل با سرمایه‌گذاران خارجی وجود دارد.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها نیز در این جلسه با اشاره به تاکید دولت و رییس جمهور ایران بر توسعه ریلی کشور اظهار کرد: در قانون هفتم توسعه کشور به تکمیل خطوط ریلی به ویژه خطوط پرسرعت تاکید فراوانی شده است و احداث ۱۸۰۰ کیلومتر مسیر ریلی اصلی و یک هزار کیلومتر مسیرهای دوم و فرعی در وظایف شرکت ساخت و توسعه است.

عباس خطیبی، تامین اعتبار مورد نیاز برای ساخت پروژه‌های ریلی را یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های این حوزه دانست و افزود:‌ با توجه به تخصص و دانش روز موجود در ایران با تامین مالی مورد نیاز قادر هستیم ۱۵ هزار کیلومتر خطوط موجود را به ۲۵ هزار کیلومتر ارتقا دهیم و در این مسیر از شرکت‌های سرمایه‌گذار در این حوزه استقبال می‌کنیم.

وی از برنامه توسعه خطوط ریلی اتصال مرکز به شمال کشور خبر داد و گفت: با این هدف مطالعات گسترده‌ای در سال‌های گذشته بر روی این مقوله در ایران صورت گرفته است و از میان واریانت‌های موجود کریدور ریلی هراز به طول ۱۵۵ کیلومتر از تهران تا آمل پذیرفته شده است.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها ساخت راه‌آهن تهران-لاریجان-آمل را یکی از محورهای ریلی مهم کوهستانی با عبور از دل رشته کوه‌های البرز اعلام کرد و افزود: این مسیر نیاز به ساخت ۱۱۸ کیلومتر تونل و ۵ کیلومتر پل خاص دارد که بر اساس مطالعات اولیه اعتبار مورد نیاز به روز آن حدود ۳۰۰ همت برآورد می‌شود.

یوسف نوری، استاندار مازندران نیز در این دیدار ساخت راه‌آهن تهران-لاریجان-آمل را موجب افزایش کیفیت زندگی مردم اعلام کرد و گفت:‌ استفاده از خطوط ریلی موجب کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، افزایش ایمنی سفر، رونق گردشگری در استان‌های شمالی و توسعه اقتصادی در این مناطق می‌شود.

وی از حضور سرمایه‌گذاران چینی در ساخت این مسیر ریلی استقبال کرد و گفت: در صورت توافق امیدواریم هرچه سریعتر کنسرسیومی متشکل از پیمانکاران ایرانی و چینی به منظور بررسی جوانب مختلف این مشارکت به منظور ارایه پیشنهادهای تامین مالی پروژه تشکیل شود.

در پایان مقرر شد که به منظور تنظیم تفاهم‌نامه اولیه شرکت CREC مدل مالی سرمایه‌گذاری در این پروژه را به صورت رسمی به شرکت ساخت وتوسعه ارائه دهد.

ایرج منصوری

صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری حمل و نقل و صنعت و معدن ایران / مدیرکل، سردبیر، دبیر، و خبرنگار اقتصادی ایرنا، رئيس دفتر اسبق خبرگزاری ایرنا در جمهوری آذربایجان (باکو) و منطقه آزاد کیش، کارشناس رسمی دادگستری

مطـالب مرتبـط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button