۳۰۰ واحد مسکونی در زلزله خوزستان آسیب دید
معاون اموربازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه برآوردهای اولیه حاکی از آسیب به ۳۰۰ واحد مسکونی در مناطق زلزلهزده خوزستان است، گفت: مقاومسازی سالهای اخیر از دلایل کاهش میزان خسارت های ناشی از زلزله در این استان بوده است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد مسکن، مجید جودی که هم اکنون همراه با تیم های ارزیاب و کارشناس بنیاد مسکن برای برآورد میزان خسارات های ناشی از زلزله در استان خوزستان است در خصوص تازهترین برآوردها از تخریب زلزله در مناطق زلزله زده استان توضیح داد: تیم های کارشناسی در حال انجام ارزیابی خسارات ناشی از زلزله از جنس تعمیری و احداثی هستند. البته این ارزیابی ها تا اواسط هفته نهایی خواهد شد. اما بازدیدهای میدانی و برآوردهای اولیه از میزان خسارت به شهرهای هفتگل، مسجد سلیمان و گلگیر و روستاهای اطراف که تحت تاثیر این زلزله بودند حاکی از تخریب ۱۰۰ واحد مسکونی و آسیب دیدن ۲۰۰ واحد دیگر است که نیازمند تعمیرات هستند.
معاون اموربازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: با توجه به زلزله شدید در این منطقه به دلیل آنکه زمان رخداد کوتاه بود خوشبختانه خسارتها در بخش مسکن محدود بوده است که البته این هشداری است تا واحدهایی که در این مناطق لرزه خیز مقاوم سازی نشده اند هرچه سریعتر مقاومسازی شوند.
جودی تصریح کرد: تمامی واحدهایی که در سال های گذشته از وام مسکن روستایی استفاده کرده و خانه های خود را مقاوم سازی کردند کمترین آسیب را داشتند و این نشان می دهد که هرچقدر در این رابطه کار انجام شود می تواند به پایداری محیط های روستایی و شهرسازی در زمان رخداد طبیعی زلزله منجر شود.
وی از ارایه پیشنهاد افزایش وام مسکن روستایی در مناطق زلزله زده خوزستان خبر داد.
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی همچنین در خصوص عملکرد آن بنیاد در بازسازی دیگر حوادث طبیعی از ابتدای امسال تاکنون توضیح داد: هموطنانی که در زلزله اخیر واحدهای مسکونی شان آسیب دیده در همکاری با تیم های ارزیاب بنیاد مسکن سریعا به تشکیل پرونده مبادرت کنند تا بعد از اتمام ارزیابیها و بعد از تصویب و ابلاغ توسط هیات دولت پرداخت این تسهیلات سرعت بگیرد.
گفتنی است، ۱۵ آذر دو زلزله با بزرگی ۵.۶ در ساعت ۷ و ۳۲ دقیقه و ۴.۸ در ساعت ۷ و ۵۳ دقیقه در ایستگاه گلگیر خوزستان ثبت شد که بعد از آن پس لرزه های دیگری نیز به ثبت رسید. تعداد ۲۰ ایستگاه شتابنگاری زلزله در استانهای خوزستان، چهارمحال بختیاری و ایلام شتاب بالای ۱۰ سانتی متر بر مجذور ثانیه ثبت کردند که نشان از پراکندگی وسیع این زلزله است.