۱۲ میلیون تن کالا در ۸ ماهه امسال ترانزیت شده است
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور گفت در هشت ماهه نخست امسال بیش از ۱۲ میلیون کالا توسط حمل و نقل جادهای ترانزیت شده است.
به گزارش پایگاه خبری حمل و نقل ایران رضا اکبری در هشتمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل کشور در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته در مجموع میزان ترانزیت کالا توسط ناوگان حمل و نقل جادهای کشور ۱۴ میلیون تن بود, اما در ۸ ماهه نخست امسال به بیش از ۱۲ میلیون تن رسیده و این نشان میدهد که ترانزیت در کشور رشد قابل توجهی داشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در هشت ماهه نخست امسال ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار مسافر نیز سفر بین المللی داشتهاند.
اکبری با بیان اینکه از اول بهمن ماه سال جاری عوارض تردد در ۵ آزادراه کشور افزایش خواهد یافت گفت: عوارض آزادراه تهران – ساوه, آزادراه تهران – قم, آزادراه کرج – قزوین, آزادراه قزوین- زنجان و آزادراه بندرعباس- شهید رجایی ۵ آزادراه دولتی است که عوارض آنها افزایش خواهد یافت.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور اظهار داشت: ۵ سال بود عوارض این آزادراهها افزایش نداشت و درآمدهای آنها دیگر کفاف نگهداری این آزادراهها را برآورد نمیکردلذا پس از طی مراحل قانونی موضوع افزایش عوارض این آزادراهها در شورای اقتصاد مطرح و نرخ جدید آن مصوب شد که از اول بهمن ماه سال جاری به مورد اجرا گذاشته میشود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه در این دوره برای کاربران دائمی این آزادراهها تخفیف در نظر گرفته شده است، گفت: هموطنانی که به صورت دائمی از این آزادراهها تردد میکنند از تخفیف ۳۰ درصدی برخوردار خواهند شد.
اکبری با اشاره به هزینههای نگهداری این آزادراهها افزود: درآمد سالیانه ما در این آزادراهها به حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در سال میرسید در حالی که برای تعمیر و نگهداری آنها نیازمند ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار مالی هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: آزادراهها محل امن تردد رانندگان است در حالی که با وجود چاله های زیاد و نیز تخریب این آزادراهها هزینههای زیادی به عنوان استهلاک خودرو به رانندگان تحمیل میکند و ضروریست که نسبت به روکش آسفالت این آزادراهها اقدام عاجل انجام شود.
وی از تخصیص سوخت در مسیر به ناوگان حمل و نقل جادهای کشور در طرح جدید تحویل سوخت خبر داد و گفت: در این طرح مقرر شده است که رانندگانی که در صورت وضعیت آنها صورتحساب آنها مبدا و مقصد بار آنها مشخص شده بتوانند سوخت مورد نیاز خود را در مسیر دریافت کنند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اظهار داشت: ارزیابیهایی که انجام شده این طرح تحویل سوخت از قاچاق سوخت در کشور جلوگیری میکند و صدور صورت وضعیت صوری را کاهش میدهد و حمل کالا نیز در مسیر کنترل خواهد شد.
اکبری با بیان اینکه هم اکنون ۳۵ درصد کامیونهای کشور با یک سرخالی در مسیرهای مختلف تردد میکنند افزود: این طرح از پنجم دی ماه سال جاری به مورد اجرا گذاشته میشود و در مرحله نخست این نحوه تحویل سوخت به کامیونهای بالای ۵۰ تن در نظر گرفته شده است