یک سال هم افزایی و رشد عملکرد شرکت ساخت در تکمیل زیربناهای حمل ونقل

معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد: شرکت ساخت و توسعه در طول یک سال گذشته به عنوان یکی از ارکان اصلی وزارت راه و شهرسازی گامهای مؤثری در راستای تکمیل و توسعه شبکه حملونقل کشور برداشته است و با تلاش در بهبود کیفیت راهها، توسعه کریدورهای ترانزیتی و همکاریهای بینالمللی نقش مهمی در بهبود زیرساختهای حمل و نقل کشور برداشته است.
روی ریل پیشرفت
معاون وزیر راه و شهرسازی تکمیل شبکه حمل و نقل ریلی را یکی از مهمترین برنامههای سال ۱۴۰۳ اعلام کرد که در آن بخشی از اهداف معین شده به ثمر رسید و ادامه داد: در بهار امسال با هدف تکمیل محور ترانزیت ریلی شمال شرق- جنوب غرب و جنوب شرق- جنوب غرب کشور راه آهن یزد-اقلید به ارزش روز ۱۶۵ هزار میلیارد ریال به بهره برداری نهایی رسید و ایستگاه مهریز در این خط ریلی نیز افتتاح شد.
وی ادامه داد: در آخرین روز از بهار راه آهن رشت-بندر کاسپین به عنوان آخرین بخش از کریدور ریلی دریا به دریا با هدف اتصال ریلی بنادر جنوبی کشور به بنادر شمالی در استان گیلان و امکان ترانزیتی ملی و بین المللی بار ترکیبی از دریا به ریل افتتاح شد که با این اقدام ضمن اتصال ریلی مرکز استان گیلان به شبکه ریلی، شکوفایی در صنعت حمل و نقل به عنوان یک از ارکان اصلی توسعه و ترانزیت کالا در منطقه محقق شد .
معاون وزیر راه و شهرسازی آغاز عملیات اجرایی راهآهن خرمآباد-اندیمشک را یکی دیگر از اقدامات سال ۱۴۰۳ در توسعه شبکه حمل و نقل ریلی دانست و ادامه داد: با هدف اتصال مرکز استان لرستان به شبکه سراسری راه آهن و افزایش ظرفیت های ترانزیتی در کریدور شمال-جنوب غرب کشور، در سومین روز از تیرماه سالجاری عملیات اجرایی راه آهن خرم آباد-اندیمشک به طول ۲۱۹ کیلومتر آغاز شد.
بازوند آغاز ریلگذاری راهآهن خاش-ایرانشهر را یکی دیگر از رویدادهای ریلی کشور در فصل پاییر اعلام کرد و گفت: تکمیل کریدور ریلی شرق کشور یکی از اولویتهای مهم وزارت راه و شهرسازی است و تمام توان ما و سایر دستگاههای اجرایی برای بهرهمندی از مزایای بندر چابهار تکمیل راهآهن چابهار-زاهدان است و در راستای همین هدف نیز تکمیل کریدور ریلی شرق کشور و بهرهمندی از مزایای ترانزیت ریلی با اتصال بندر شهید بهشتی چابهار به شبکه ریلی، عملیات ریلگذاری راهآهن چابهار-زاهدان محدوده خاش تا ایرانشهر به طول ۴۶۶کیلومتر آغاز شد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به خودکفایی در تولید ریل ملی اعلام کرد: در چند سال اخیر با توجه به توان و تخصص شرکتهای داخلی در تامین ریل و تجهیزات مورد نیاز پروژههای ریلی کشور، خوشبختانه بخش اعظمی از این تجهیزات از داخل کشور تامین میشود که علاوه بر کاهش هزینههای اجرایی موجب حمایت از صنایع داخلی و حذف وابستگی به سایر کشورهای تامین کننده شده است.
وی ادامه داد: در همین راستا در روزهای پایانی دی ماه همزمان با برگزاری نمایشگاه ملی فولاد، موافقتنامه خرید ۳۰ هزار تن ریل مورد نیاز سه پروژه ریلی میان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و شرکت ذوب آهن اصفهان به امضای طرفین رسید که یکی دیگر از برگههای کارنامه یکساله شرکت ساخت و توسعه در توسعه شبکه ریلی کشور به حساب میآید.
بازوند امضای الحاقیه آغاز مطالعات فنی و زمینشناسی موافقتنامه احداث راهآهن رشت-آستارا میان ایران و کشور روسیه را یکی از اقدامات ماندگار در تکمیل شبکه ریلی کشور و گسترش همکاریهای بینالمللی عنوان کرد و گفت: تکمیل شدن کریدور شمال – جنوب یک اقدام بین المللی است که در توسعه منطقهای نیز بسیار موثر خواهد بود و راهآهن رشت-آستارا آخرین حلقه تکمیل شدن این کریدور است که انشاءالله عملیات اجرایی آن در سال آتی با قدرت هرچه تمامتر آغاز خواهد شد.
تکمیل کریدورهای بزرگراهی، گامی به سوی توسعه
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه در خصوص اهداف و برنامههای امسال در بخش راه و بزرگراه توضیح داد و گفت: توسعه شبکه بزرگراهی بر اساس تکمیل کریدورها، رفع گلوگاههای ترافیکی، افزایش ظرفیتهای حمل و نقل و توسعه همه جانبه مناطق صورت گرفته است که با همراهی سایر بخشها امسال پیشرفت مناسبی در این حوزه حاصل شد.
وی افتتاح ۱۷۱ کیلومتر راه و بزرگراه در استان سیستان و بلوچستان را یکی از این دستاوردها اعلام کرد و گفت: در خرداد ماه سالجاری شاهد بهرهبرداری بخش مهمی از این پروژهها در استان سیستان و بلوچستان با هدف توسعه متوازن و توسعه مناطق کمتر برخوردار بودیم که عمدتا در محورهای شریانی و کریدورهای بزرگراهی واقع بودند.
معاون وزیر راه و شهرسازی افتتاح ۶۰ کیلومتر از محورهای بزرگراهی در استان خراسان جنوبی، ۴۵ کیلومتر از کریدور نوار ساحلی جنوب کشور و بزرگراه زابل-زاهدان را بخش دیگری از این اقدامات در نیمه دوم سالجاری اعلام کرد و گفت: تکمیل کریدورهای بزرگراهی در جنوب، شمال، شرق و غرب کشور یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی و شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه است و تمامی این پروژهها به نحوی موجب توسعه حمل و نقل ملی و بینالمللی، تسهیل تردد میان استانهای مختلف و در نتیجه رونق اقتصادی هستند.
وی افتتاح ۵۶ کیلومتر از بزرگراههای استان خوزستان را بخش دیگری از برنامه توسعه شبکه بزرگراهی کشور در سال ۱۴۰۳ اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه از افتتاح ۶۱ کیلومتر از پروژههای راه و بزرگراه در استان آذربایجان غربی خبر داد و گفت: با حضور وزیر راه و شهرسازی و با هدف تکمیل شبکه حمل و نقل کارآمد، پویا و ایمن، در آستانه نوروز ۶۱ کیلومتر راه و بزرگراه در استان آذربایجان غربی به ارزش روز ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید که شامل افتتاح ۳۱ کیلومتر از محور خوی-قطور-رازی و ۳۰ کیلومتر دیگر از راههای استان بود.
توسعه متوازن و فراگیر با تکمیل شبکه آزادراهی
بازوند افتتاح دو آزادراه در زمستان امسال را تحقق وعده تکمیل شبکه آزادراهی کشور اعلام کرد و گفت: توسعه متوازن، فراگیر و عادلانه از شاخصهای گفتمان دولت وفاق ملی است که بی تردید یکی از اولویتهای مصداقی و عملیاتی این گفتمان ایجاد و تکمیل قطعات باقیمانده یا کار نشده در کریدورهای ترانزیتی آزادراهی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی به افتتاح آزادراه تبریز-مرند به مناسبت دهه مبارک فجر اشاره کرد و گفت: آزادراه تبریز-مرند به طول ۲۴ کیلومتر به عنوان بخشی از آزادراه سراسری تهران-بازرگان با حضور رییس جمهور به صورت ویدیو کنفرانسی به بهرهبرداری رسید.
هوشنگ بازوند افتتاح این آزادراه را در راستای تکمیل کریدورهای آزادراهی کشور دانست و گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و عبور کریدورهای شمال-جنوب و شرق به غرب از کشور توسعه و تکمیل کریدورهای آزادراهی به منظور افزایش سهم ایران در بازار ترانزیت کالا و مسافر از ضروریات است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افتتاح بخشی از آزادراه مراغه-هشترود در اسفند ماه خبر داد و بیان داشت: این پروژه به عنوان بخشی از کریدور ترانزیتی اتصال ایران به کشور عراق از طریق مرز تمرچین است و تردد در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان را تسهیل میکند.
وی در پایان کسب رتبه برتر شرکت ساخت و توسعه و دریافت جایزه اصلی جشنواره شهید رجایی در ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲، حضور در نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته و حضور نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به همراه وزیر راه و شهرسازی در شرکت ساخت را از دیگر رویدادهای قابل توجه شرکت ساخت در سال ۱۴۰۲ اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه اظهار داشت: این موفقیتها با همکاری مؤثر تمامی نهادها و بخشهای مرتبط به دست آمده است و نقش بخش خصوصی، سازمانها و سایر ارکان دولت از عوامل کلیدی در این مسیر بوده است. امیدواریم که با ادامه این روند، در سالهای آینده شاهد پیشرفتهای بیشتری در توسعه شبکه حملونقل کشور باشیم.