از هر ۱۰ فارغ التحصیل دانشگاهی در ایران ۴ نفر بیکار هستند
دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران با اشاره به الزامات ارتباط مناسب بین صنعت احداث و دانشگاهها، گفت: عدم تناسب بین این دو سبب شده که از هر ۱۰ فارغ التحصیل دانشگاههای کشور ۴ نفر بیکار شوند و این نشان از ارتباط نامناسب بین صنعت احداث و دانشگاه است.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات بتن ایران، دکتر ایرج گلابتونچی در بیست و هفتمین همایش افزود: رشد فزاینده مراکز دانشگاهی، علاقه به مدرک گرایی، عدم تکریم نیروی انسانی کار، آموزش تئوری و نظری، فقدان مهارتها و عدم تناسب رشتههای دانشگاهی با نیاز بازار از مهمترین دلایل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهها در ایران است.
دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران به راهکارهای ارتباط صنعت احداث با دانشگاه هاداشاره کرد و افزود: در این حوزه ارتقا ساختار شرکتهای مهندسی با استفاده از نیروهای کیفی میتواند ارتباط دانشگاه با صنعت را تسهیل کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون اختلاف معناداری در تعداد دانشگاهها در ایران و بسیاری از کشورهای جهان وجود دارد، اظهار داشت: در حالی که در ایران تعداد دانشگاهها به ۲۵۶۹ دانشگاه افزایش یافته مجموع دانشگاههای کشورهای انگلستان، استرالیا، کانادا، آلمان، هلند، سوئیس، دانمارک، بلژیک و هنگ کنگ کمتر از تعداد دانشگاههای ایران است.
گلابتونچی گفت: این تعداد دانشگاهها حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان از بودجه کل کشور را سالانه میبلعد و نزدیک به ۵۰ درصد جمعیت بیکار را برای کشور تولید میکند و در حال حاضر ۶۵ درصد صندلیهای دانشگاهها در رشته ریاضی خالی مانده است.
دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران یادآور شد: در حالی که تعداد فارغ التحصیلان مهندسی در ایران به ۲۳۳ هزار و ۶۹۵ نفر رسیده است در ژاپن این تعداد به ۱۶۸ هزار و ۲۱۴ نفر، در کره جنوبی ۱۴۷ هزار و ۸۵۸ نفر و فرانسه ۱۰۴ هزار و ۷۴۶ نفر است و این سبب بیکاری بیشتر فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی در ایران شده است.
گلابتونچی خواستار حضور گسترده تشکلهای صنفی در عرصههای صنعت ساخت و سازهای کشور شد و تاکید کرد: تشکلهای صنفی در رونق کسب و کار دانشگاهیان، مشارکت در تدوین برنامههای آموزشی، استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاهها می توانند پل ارتباطی مهمی بین صنعت – دانشگاه و نیازهای بازار باشند.