رعایت استانداردهای بینالمللی ایمنی پروازهای فرودگاه کرمانشاه را ارتقا داد
معاون وزیر راه و شهرسازی و سرپرست شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: در نوسازی باند اصلی و عوامل پروازی فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه، تمام استانداردهای بینالمللی رعایت شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران؛ محمد امیرانی در آیین افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای وزارت راه و شهرسازی همزمان با پنجمین روز دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی بیان کرد: پروژه توسعه و نوسازی باند جدید فرودگاه کرمانشاه به طول ۳۴۰۰ متر و توسعه اپرون این پروژه بزرگ فرودگاهی پس از ۱۸ ماه تلاش متخصصان ایرانی آماده بهرهبرداری شد.
به گفته معاون وزیر راه وشهرسازی، با افتتاح این پروژه، فرودگاه کرمانشاه به هاب منطقهای به ویژه برای استانهای کردستان، همدان، ایلام و لرستان تبدیل شد و یکی از فرودگاههای مهم کشور برای جایگزینی پروازهای عبوری، داخلی و خارجی است.
سرپرست شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران یادآور شد: عملیات اجرایی نوسازی این باند اردیبهشت ماه سال گذشته آغاز شد و همزمان با شروع عملیات توسعه و بهسازی سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه نیز برای افزایش محوطه تاکسیوی و محل پارک هواپیما در دستور کار قرار گرفت.
سرپرست شرکت فرودگاهها با اشاره به مشخصات فنی باند جدید فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه، یادآورشد: باند قدیمی فرودگاه کرمانشاه ۵۳ سال قدمت داشت و به علت فرسوده شدن، امکان نشست و برخاست هواپیماهای مختلف از جمله بدنه متوسط نیز در این فرودگاه عملی نبود، اما با بهسازی باند جدید اکنون فرودگاه کرمانشاه آماده پذیرای تمام تایپهای هواپیماهای مسافری از جمله پهن پیکر است.
امیرانی ضمن تشکر از تمام دست اندرکاران این پروژه بزرگ ملی خاطرنشان کرد: در اجرای عملیات بهسازی باند جدید و عوامل پروازی فرودگاه کرمانشاه، طول باند جدید این فرودگاه از ۳۲۰۰ متر به بیش از ۳۴۰۰ متر افزایش یافت و محل پارک هواپیماها نیز با افزایش وسعت آن برای پارک ۱۰ فروند هواپیما، به میزان ۱۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه طول باند جدید فرودگاه کرمانشاه به ۳۴۰۰ متر افزایش یافته و عرض آن ۴۵ متر است، گفت: ۷.۵ متر نیز شانه در طرفین این باند آماده سازی شده است و با بهسازی و توسعه، اپرون قدیمی، اکنون طول اپرون جدید این فرودگاه به ۳۶۰ متر و عرض آن به ۱۸۰ متر افزایش یافت.
سرپرست شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اظهار کرد: توسعه و بهسازی باند پروازی، تاکسیوی ارتباطی، زیرسازی، روسازی، اجرای رویه آسفالتی (توپکا و بیندر) و رویه بتنی، استریپسازی طرفین باند پروازی، زهکشی سطحی و زیر سطحی و استفاده از ۱۱۵ هزار تن آسفالت و ۱۶ هزار مترمکعب بتنریزی در باند و تاکسیویهای ارتباطی، از مهمترین مشخصات فنی پروژههای فرودگاه شهید اشرفی اصفهانی کرمانشاه است.
امیرانی با بیان اینکه قرارداد اولیه اجرای این پروژه مبلغ ۴۶۰ میلیارد تومان بود که با ارزش فعلی بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود و این پروژه بزرگ پس از حدود ۱۸ ماه به پایان رسیده است، یادآورشد: در حال حاضر هفتهای بیش از ۵۰ پرواز از فرودگاه کرمانشاه انجام میشود و در زمان عملیات اجرایی بهسازی باند جدید، پروازهای فرودگاه کرمانشاه متوقف نشد و از اردیبهشت ماه سال گذشته تاکنون باند احتیاطی این فرودگاه مورد استفاده قرار گرفته است.
امیرانی تصریح کرد: این پروژه در واقع، شاهکار مهندسان صنعت فرودگاهی ایران اسلامی در بازسازی باند و سطوح پروازی فرودگاهی است که بدون ایجاد وقفه در پروازهای این فرودگاه انجام شده و زمینه های برقراری پروازها به اروپا از طریق فرودگاه کرمانشاه نیز فراهم شده است.
وی در پایان با بیان اینکه این پروژه تبلور دانش و تعهد متخصصان شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران است، تصریح کرد: با بهرهبرداری از باند جدید و عوامل پروازی این فرودگاه و عملیاتی شدن این پروژهها، علاوه بر مقاصد داخلی و عتبات عالیات، فرودگاه کرمانشاه آماده انجام پروازهای حج تمتع و حج عمره است و هدف این پروژه ارتقا ایمنی پروازها و افزایش ظرفیت پروازهای فرودگاه کرمانشاه در غرب کشور است.