best counter
اقتصادی

ترامپ به دنبال ایجاد اختلال در نظم تجارت جهانی است

سخنگوی کمسیون تجارت خانه صمت ایران گفت: ترامپ به موازات ایجاد اخلال در نظم تجارت جهانی، در حوزه امنیت جهانی نیز در حال پیاده سازی برنامه های خود است به طوری که از سویی در ظاهر به دنبال کاهش برخی تنش ها در جهان مثل جنگ روسیه و اوکراین است اما در عین حال برخی تنش های دیگر مثل مشکلات خاورمیانه را تقویت می کند.

روح الله لطیفی افزود: با این شیوه به نظر می رسد که ترامپ می خواهد همچنان رقابت تسلیحاتی را در جهان حفظ کند و از این اهرم نیز برای تقویت اقتصاد آمریکا استفاده نماید.

وی اظهارداشت: در این روش حتی در ازای کمک نظامی به یکی از طرف های درگیر جنگ، از آنها می خواهد که هزینه آن را بپردازد که نظیر آن را در رفتار با اوکراین و مطالبه معادن این کشور شاهد بودیم و یا حتی به متحدانش در کشورهای عربی حکم می دهد که باید با آمریکا قرارداد تسلیحاتی ببندند و یا سرمایه جدید هزار میلیارد دلاری وارد اقتصاد آمریکا کنند.

سخنگوی کمسیون تجارت خانه صمت ایران با بیان اینکه در این نوع جهان بینی اقتصادی، آمریکا می خواهد مدیریت نقاط راهبردی در تجارت جهانی از جمله آبراهه های بین المللی را هم در دست بگیرد، اظهارداشت: در ماههای گذشته دیدگاههای ترامپ را درباره کانال پاناما و یا درباره گرینلند شاهد بودیم که همه این اظهارات در همین راستا قابل تفسیر است.

این کارشناس حوزه بازرگانی تصریح کرد: آمریکا می خواهد بر تجارت جهانی سلطه کامل داشته باشد و خواسته های خود را حتی به رفقا و هم پیمانان اقتصادی و امنیتی خود تحمیل کند تا از این طریق ساختار اقتصادی آمریکا را تقویت کند.

وی در عین حال با تاکید بر اینکه کشورهای دیگر هم درباره سیاست های آمریکا ساکت نمی نشینند، اظهار داشت: اینکه در اقتصاد جهانی از ابزارهای غیراقتصادی استفاده شود، بر ابهام سیاست های ترامپ افزوده است.

لطیفی تاکید کرد: ترکیب جنگ، اقتصاد، دیپلماسی و قوه قهریه یکی از کار ویژه های ترامپ است که بر اساس آن منویات خود را پیش می برد تا پای سرمایه گذاران به آمریکا برسد و منابع مورد نظر او را تامین کند زیرا به دلیل وابستگی نامتقارن منافع این کشور با سایر کشورها، منافع آمریکا بر هم مسلکانش می چربد.

وی در این حال این نکته را گفت که فراموش نکنیم بزرگترین سرمایه گذاران در چین آمریکایی ها هستند و خروج آنها از این کشور می تواند اقتصاد چین را با بحران روبرو کند و در عین حال بزرگترین سرمایه گذاران در آمریکا هم چینی ها هستند؛ بنابراین اینکه این دو چطور با هم بازی کنند و تا چه حدی در منافع هم تقابل کنند، آینده بخشی از اقتصاد جهانی را رقم خواهد زد.

سخنگوی کمسیون تجارت خانه صمت ایران در پاسخ به اینکه این کشمکش در اقتصاد جهانی چقدر به طول خواهد انجامید، گفت: پاسخ به این سوال به این بستگی دارد که شرکت های بزرگ چه تصمیمی بگیرند؛ البته اغلب این شرکت ها چون به دنبال منافع خود هستند و می خواهند کالا را به بازار مصرف برسانند، به سرعت تصمیم می گیرند.

لطیفی تاکید کرد: بازار آمریکا مثل دیگر کشورها محدود نیست؛ آمریکا در سال گذشته میلادی ۴۴۰ میلیارد دلار فقط از چین واردات داشته است که معادل واردات چند کشور در خاورمیانه است.

۰ ۰ رای ها
امتیاز دهیـد

ایرج منصوری

صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری حمل و نقل و صنعت و معدن ایران / مدیرکل، سردبیر، دبیر، و خبرنگار اقتصادی ایرنا، رئيس دفتر اسبق خبرگزاری ایرنا در جمهوری آذربایجان (باکو) و منطقه آزاد کیش، کارشناس رسمی دادگستری

مطـالب مرتبـط

guest
0 دیـدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Back to top button