عضو شورای اسلامی روستای سهیلی قشم:
روستای سهیلی قشم باید در سطح ملی و جهانی معرفی شود/عاشق گردشگری و بومگردی هستیم

عضو شورای اسلامی روستای سهیلی قشم گفت: مردم روستای سهیلی هم هنرمند هستند هم مهماننواز و اگر از کسب و کارهای کارگاه های صنایع دستی و بومگردی ها آنها حمایت شود، روستای سهیلی قشم می تواند خود را در رده های ملی و جهانی به خوبی معرفی کند.
عبدالمجید صلغی سهیلی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری صنعت و معدن ایران تاکید کرد: یکی از چالش های گردشگری قشم و روستای سهیلی نبود تبلیغات و اطلاع رسانی در سطح ملی و بین المللی است، امیدوارم انتخاب سهیلی به عنوان « روستای برتر گردشگری سبز» و نامزدی برای «ثبت جهانی» به عنوان «روستای گردشکرپذیر» منجر به جذب گردشگر بیشتر داخلی و خارجی شود
وی خاطرنشان کرد: برای توسعه بومگردی در منطقه دوره های مختلف آموزش جوامع محلی را آغاز کردیم، دفترژئوپارک و گردشگری منطقه آزاد و فرمانداری در این زمینه کمک های زیادی انجام دادند، دورههای زبان انگلیسی و عربی برای فعالان گردشگری برگزار کردیم. نحوه برخورد با گردشگری و ارایه خدمات استاندارد و با کیفیت را آموزش دادیم تا سهیلی را برای جهانی شدن آماده کنیم.
رییس شورای اسلامی بخش حرا در جزیره قشم گفت: عاشق روستایمان هستم، عاشق گردشگری و سفر هستم، زندگی خود را برای رونق گردشگری سهیلی گذاشتم، دوست دارم فرزندانم هم در این روستا بزرگ شوند و در صنعت گردشگری فعالیت کنند.
** ایجاد ۲۲ اقامتگاه بومگردی و ایجاد اشتغال برای ۲۵۰ نفر
صلغی سهیلی بیان کرد: روستای سهیلی به واسطه داشتن جنگلهای دریایی حرا و مانگروها، منطقه بینظیری است که در یونسکو ثبت شده و همزمان با گرامیداشت روز جهانی گردشگری در وزارت میراث فرهنگی به عنوان روستای گردشگری سبز انتخاب شد.
عضو شورای اسلامی روستای سهیلی با اشاره به گشت سالانه در منطقه حرا، گفت: با کمک جوامع محلی و اهالی روستا ۲۲ اقامتگاه و رستوران محلی ایجاد شد که در هر کدام بین ۱۰ تا ۱۵ نفر مشغول به کار هستند و سهیلی را برای پذیرایی از مسافران و گردشگران آماده کردند.
وی گفت: بانوان روستای سهیلی بنا به شرایط اقلیمی روستا محصولات صنایع دستی که بیشتر لباس های محلی پارچه ای تولید میکنند، این پارچه ها خوس دوزی است، خوس دوزی در جزیره قشم، یکی از صنایع خانگی رایج محسوب میشود که بیشتر بانوان به آن وارد بوده و نحوه بافتنش را از سنین نوجوانی میآموزند. این محصولات به غرفه داران در اسکله داده می شود و آنها به گردشگران و مسافران می فروشند.
عضو شورای اسلامی روستای سهیلی درباره صنایع دستی این منطقه، توضیح داد: خوس دوزی از هنرهای سنتی و قدیمی ایرانی است که از دوران صفویه به یادگار مانده و هنوز هم بهعنوان یکی از هنرهای پرکاربرد در استان هرمزگان، بلوچستان، فارس و کردستان از محبوبیت فراوانی برخوردار است.
وی افزود: خوس را بر روی پارچههای تور و مخمل میدوزند و برای تولید و تزیین پردههای تور، روسری(جلبیل)، چادرهای تور(معمولا مشکی و تیره)، لباس عروس، شال، جلد قرآن، شلوار، روتختی، رویه کوسن، کلاه، پیراهن، جلیقه بانوان و بسیاری دیگر استفاده میشود.
** ۱۳۰ فروند قایق گردشگری و ۱۰ آلاچیق سنتی فعال هستند
صلغی گفت: در روستای سهیلی ۱۳۰ فروند قایق گردشگری فعال است، ۱۰ آلاچیق سنتی محلی ایجاد شده است، مسافران در دریا در میان جنگلهای حرا به گذشت و گذار می پردازند، و می توانند در آلاچیقها استرارحت کنند و پذیرایی شوند. گردشگران به واسطه همین قایقها و آلاچیق ها به روستای ما میآیند و با جنگلهای حرا آشنا میشوند. گردشگران در روستای سهیلی میتوانند انواع غذاهای محلی و دریایی را تجربه کنند.
رییس شورای اسلامی بخش حرا در جزیره قشم،اظهار داشت: اقامتگاهها بومگردی روستای سهیلی از اجداد ما به ارث رسیده است گردشگران میتوانند در همین خانه ها استراحت کنند. اقامتگاه هایی که همچنان معماری و بافت خود را حفظ کردهاند. از همه هموطنانی که به جزیره قشم سفر می کنند، دعوت می کنم به روستای سهیلی بیایند، جنگلهای حرا در کنار روستای ما را از نزدیک تماشا کنند، و طعم غذاهای سنتی دریایی سهیلی را تجربه کنند.
هفته گذشته همزمان با آیین گرامی داشت هفته گردشگری در همایش روز ملی گردشگری سبز، در تهران روستای سهیلی از توابع جزیره قشم، روستای کندوان در آذربایجان شرقی و روستای دره تفی در کردستان و روستای قلعه بالا در سمنان بهعنوان روستای برتر گردشگری سبز کشور انتخاب شد و از سوی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تجلیل شدند.
در این بخش عبدالمجید صلغی سهیلی عضو شورای اسلامی روستای سهیلی و رییس شورای اسلامی بخش حرا در جزیره قشم، مهدی صدری دهیار روستای کندوان (آذربایجان شرقی) و محمد هوشمند دهیار روستای دره تفی (کردستان) و محمود عجمی دهیار روستای قلعه بالا (سمنان) دهیارانی بودند که با اهدای لوح تقدیر از آنها تقدیر شد.
روستای سهیلی قشم به همراه کندوان، میمند، قاسمآباد، کندلوس، پالنگان، ابیانه و بیشه جزو قرار است به عنوان ۸ نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) برای عنوان روستای گردشگرپذیر با سایر روستاهای جهان رقابت کنند.
سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (UNWTO) شعار روز جهانی گردشگری تا سال آینده را «گردشگری و سرمایه گذاری» اعلام کرده است، این سازمان ضرورت توسعه گردشگری در سال ۲۰۲۳ را منوط به سرمایهگذاری سبز کرده است.
سرمایهگذاری سبز در صنعت گردشگری را میتوان به حوزه های سرمایهگذاری در تأسیسات پایدار، انرژیهای تجدیدپذیر، حفاظت از منابع و مناطق فرهنگی و طبیعی، آموزش، اشتغالزایی و حمایت از جوامع محلی مرتبط دانست؛ سرمایهگذاری سبز در گردشگری بر روی سه محور کلیدی سرمایه گذاری مردم محور (سرمایهگذاری در آموزش و ارتقای مهارتها)، زمینمحور (سرمایهگذاری در زیرساختها و تاسیسات سبز و کاهش روند تغییرات اقلیمی) و شکوفایی و نوآوری (سرمایهگذاری در نوآوری، فناوری و کارآفرینی) تاکید میکند. در واقع سازمان جهانی گردشگری از سازمان های بینالمللی، دولتها، نهادهای مالی و سرمایهگذاران بخش خصوصی دعوت کرده است تا حول راهبرد جدید سرمایهگذاری سبز توسعه گردشگری، مشارکت و اتفاق نظر داشته باشند.