رئیس جمهور وارد بندرعباس شد/بندرشهید رجایی به مدار فعالیت بازگشت/دوشنبه عزای عمومی

مجتمع بندری شهید رجایی که قلب تپنده تجارت کشور محسوب می شود، با تلاش دستگاهها و مسئولان مربوطه در کمتر ۲۴ ساعت به مدار فعالیت بازگشت تا خللی در امر صادرات و واردات کالا و حتی ترانزیت پیش نیاید.
رئیسجمهور بهمنظور بررسی آخرین وضعیت حادثه انفجار در بندر شهید رجایی و مدیریت میدانی ابعاد مختلف این حادثه وارد بندرعباس شد.
دکتر «مسعود پزشکیان» ظهر امروز در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی بندرعباس، مورد استقبال نماینده ولیفقیه در استان، استاندار هرمزگان، وزرای کشور و راه، رئیس سازمان هلال احمر و جمعی از مقامات محلی قرار گرفت.
رئیس جمهور پیش از فرود هواپیما در فرودگاه بندرعباس، بازدیدی هوایی نیز از محل وقوع حادثه داشت.
در پی حادثه ناگوار بندرشهید رجایی و درگذشت دهها تن از هموطنان عزیز کشورمان در بندرعباس، دولت دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد.
در پی وقوع انفجار روز گذشته در یکی از اسکلههای بندر شهید رجایی، آتشسوزی در بخشهایی از این بندر آغاز و سپس به بعضی از اسکلههای کانتینری و فلهبر کشیده شد، مدیران ارشد دو نهاد اصلی متولی فعالیت بندری شامل رئیس کل گمرک ایران و سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی به همراه وزرای کشور و راه و شهرسازی در محل حادثه حاضر شدند و همه تلاش دستگاهها برای مهار آتش و از سرگیری فعالیت تخلیه و بارگیری کالا به بندر شهید رجایی به کار بسته شد.
در سایه این تلاشها بود که اصلیترین بندر ترانزیتی، کانتینری و بزرگترین مرکز تجارت کشور پس از یک وقفه کوتاه در فعالیتها، از صبح امروز بار دیگر شاهد از سرگیری صادرات و واردات کالا و حتی ترانزیت خارجی بود به طوری که دکتر فرزانه صادق صبح امروز اعلام کرد که هماکنون فعالیت های مختلف بارگیری، تخلیه و.. طبق روال گذشته در سایر زونها و بخشهای بندر شهید رجایی بندرعباس در حال انجام است.
شهید رجایی، بزرگترین بندر تجاری ایران
بندر شهید رجایی با ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۸۸ میلیون تن کالا مهمترین بندر ایران و دومین بندر بزرگ منطقه است که بهعنوان دروازه صادرات و واردات و تنظیمکننده نبض اقتصاد کشور و محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال – جنوب شناخته میشود.
منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی به تنهایی فعالیت بیش از ۵۰ پایانه و محوطه نگهداری کالا با راهبری بخش خصوصی، ۷۰ درصد ترانزیت کالا، پشتیبانی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد از عملیات کانتینری در سطح کل بنادر کشور را داراست.
بندر شهید رجایی که تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات، ۷۰ درصد ترانزیت بنادر و تخلیه و بارگیری ۹۰ درصد کالاهای کانتینری کشور را بر عهده دارد، در صورت توقف بخشی از فعالیتهای بندری و گمرکی آن، میتواند به جریان تجارت و تولید کشور آسیب بزند؛ لذا دستگاههای متولی ساماندهی امور تجارت دریایی بخصوص سازمان بنادر و گمرک جمهوری اسلامی ایران از زمان آغاز حادثه در این بندر، همه تلاش خود را برای ازسرگیری جریان تجارت آغاز کردهاند.
کالاهای اساسی مستقر در بندر شهید رجایی به سایر سیلوها منتقل شدند
همچنین اگرچه سهم بندر شهیدرجایی از تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی تنها ۸ درصد بوده و بخش عمده نیازهای اساسی کشور از طریق تخلیه کالا در بندر امام خمینی (ره) و بخشی هم از شمال کشور و بندر امیرآباد تأمین میشود، اما غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی از انتقال کالاهای اساسی در بندر شهید رجایی به سایر سیلوها و نیز کشتیهای در انتظار تخلیه بار در این بندر به اسکلههای بندر امام خمینی (ره) خبر داده است تا مشکلی در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم پیش نیاید.